"Yiyeceğin Serüveni" ile dünyanın en eski, mutfağımızın da en yaygın gıda maddelerinden tuzun üretim serüvenine tanık olmaya hazır mısın? Mutfağımızın olmazsa olmazı olan bu kristal taneleri yüzyıllardır insanlar için büyük bir öneme sahip. Antik Çağ'da avcılar yiyecekleri daha uzun süre taze tutmak için et ve balığın üzerine tuz serperdi. Günümüzde ise medikal tuz olarak tıbbi sektörde bile kullanılıyor. Ayrıca yemeklerde kullandığımız sofralık tuz sadece lezzeti arttırmakla kalmıyor. Sıvı dengesi, kas ve sinirlerin çalışması için de oldukça önemli. Hayat kalitemiz için bu kadar önemli olan bu gıdanın nasıl işlenip sofralarımıza kadar geldiğini birlikte öğreniyoruz. Soframıza gelen ürünlerin hangi işlemlerden geçtiğine “Yiyeceğin Serüveni” ile TRT Belgesel’de tanık oluyoruz. #YiyeceğinSerüveni #TRTBelgesel #Belgesel #Tuz