Yiyeceğin Serüveni’nde mısırın hikâyesine kaldığımız yerden devam ediyoruz! Bu bölümde, mısır özü yağının sofralarımıza nasıl ulaştığını izliyoruz. Mısırın şaşırtıcı birçok özelliği olduğunu ve bu özellikler aracılığıyla da gıda sanayisinde sayısız farklı alanda kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu bölümün konusu ise çok iyi bir besin ve enerji kaynağı olan mısırdan üretilen, 235 derece sıcaklığa kadar dayanabilme özelliği sayesinde kızartmaların vazgeçilmezi olan mısır özü yağı! Soframıza gelen ürünlerin hangi işlemlerden geçtiğine ve birbirinden lezzetli yemeklerin nasıl yapıldığına “Yiyeceğin Serüveni” ile TRT Belgesel’de tanık oluyoruz. #YiyeceğinSerüveni #TRTBelgesel #Belgesel #Mısır