Yiyeceğin Serüveni’nin bu bölümünde, tarihi milattan önceye dayanan turşuyu ele alıyoruz. Geçmişten günümüze en çok tercih edilen yiyecek saklama yöntemi turşu yapmak. Bu lezzet Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında. Günümüzde evlerimizde eskisi kadar turşu yapılmasa da bu eksiklik turşuculardan ve marketlerden alınan hazır turşularla giderilmekte. Biz de kornişon turşusundan karışık turşuya, yakan biber turşusundan jalapeno turşusuna kadar çeşitli lezzetlerin nasıl yapıldığını ve sofralarımıza nasıl ulaştığını öğreniyoruz. Soframıza gelen ürünlerin hangi işlemlerden geçtiğine “Yiyeceğin Serüveni” ile TRT Belgesel’de tanık oluyoruz. 00:00 Yiyeceğin Serüveni Tanıtım 02:09 Turşunun Tarladan Üretim Tesisine Yolculuğu 04:08 Kornişon Turşusu 11:57 Sandviç Turşusu 13:50 Yakan Biber Turşusu 16:04 Jalapeno Turşusu 18:43 Karışık Turşu 25:50 Yiyeceğin Serüveni Jenerik #YiyeceğinSerüveni #TRTBelgesel #Belgesel #Turşu