"Yiyeceğin Serüveni" ile mısırın sofralarımıza nasıl ulaştığını, yemeklere ve farklı ürünlere nasıl dönüştüğünü öğrenmeye hazır mısın? Yaklaşık 10 bin yıllık geçmişi olan mısır, günümüzde 5.400’den fazla ürüne dönüşerek hem mutfaklarda hem sanayide kendine geniş bir yer buluyor. Ekmekten mısır ununa, nişastadan şuruba ve gıda sanayiye yön veren birçok ürünün başrolünde olan mısırın bu zengin dünyasına adım atıyoruz! Soframıza gelen ürünlerin hangi işlemlerden geçtiğine ve birbirinden lezzetli yemeklerin nasıl yapıldığına “Yiyeceğin Serüveni” ile TRT Belgesel’de tanık oluyoruz. #YiyeceğinSerüveni #TRTBelgesel #Belgesel #Mısır