Yemeğin başkenti olarak kabul edilen Gaziantep'in lezzetlerini Çırak'ta keşfetmeye hazır mısın? Yemek hakkında daha fazla şey öğrenme arzusu ile yollara düşen şef Burak Zafer, UNESCO tarafından korunma altına alınan Gaziantep mutfağına doğru yolculuğa çıkıyor. Nohut dürüm, beyran çorbası, soğan kebabı, yuvarlama, pancar aşı ve ekşili köfte gibi yöreye özgü lezzetleri tadan şefimiz, daha sonra Katmerci Zekeriya Usta’dan katmer açmanın inceliklerini öğreniyor. Gastronomi ustalarının rehberliğinde Türkiye'nin farklı lezzetleri, "Çırak" ile TRT Belgesel'de! 00:00 Çırak Tanıtım 00:39 Yemeğin Başkenti Gaziantep 03:00 Nohut Dürüm 06:25 Beyran Çorbası 08:10 Katmer 12:25 Salep 13:30 Baklava 17:30 Yuvarlama ve Soğan Kebabı 20:00 Şef Burak Zafer'in Sofrası 28:23 Çırak Jenerik #Çırak #Gaziantep #Belgesel #TRTBelgesel