Son Toplayıcılar’ın bu bölümünde, “deniz patlıcanı” ve “yabani bal” toplayıcılarının yaşamlarına konuk oluyoruz. Çeşme yakınlarındaki kıyılarda, Mardinli Kaya ailesiyle birlikte “deniz hıyarı” olarak da bilinen ve Uzak Doğu sofralarında sıkça tüketilen deniz patlıcanının peşine düşüyoruz. Ardından Konya düzlüklerinin Akdeniz’e açılan kapısı Seydişehir’e uzanıyoruz. Sayalı Yaylası‘nda dedesinden öğrendiği yöntemlerle kaya oyuklarında arılar için yuvalar hazırlayan ve yabani bal toplayan Şakir Cırık’ın mücadelesine tanık oluyoruz. Toplayıcıların hayat hikayelerini ve karşılaştıkları zorlukları ekranlara getiren “Son Toplayıcılar”, TRT Belgesel’de! #SonToplayıcılar #Belgesel #TRTBelgesel