Yiyeceğin Serüveni’nin bu bölümünde, yemesi kolay ama yapımı zahmetli olan lezzetlere; baklava, fıstık sarma, şöbiyet ve çiğ köfteye odaklanıyoruz. Tatlı denilince akla ilk gelen lezzet olan ve ünü dünyaya yayılan baklavanın nasıl yapıldığını, fıstık sarma ile şöbiyet arasındaki farkların neler olduğunu ve etsiz çiğ köftenin soframıza ulaşmadan önceki üretim serüvenine tanıklık ediyoruz. Soframıza gelen ürünlerin hangi işlemlerden geçtiğine Yiyeceğin Serüveni ile TRT Belgesel’de tanık oluyoruz. 00:00 Yiyeceğin Serüveni Başlıyor! 00:35 Baklava Nasıl Yenir? 00:58 Konumuz: Baklava, Fıstık Sarma ve Şöbiyet 02:23 Baklava 07:35 Fıstık Sarma 09:27 Şöbiyet 12:20 Biliyor muydunuz? 13:05 Çiğ Köfte 18:41 Lavaş 21:13 Biliyor muydunuz? 21:55 Çiğ Köfteler Nasıl Hazırlanıyor? 24:13 Yiyeceğin Serüveni Jenerik #Yiyeceğin Serüveni #Belgesel #TRTBelgesel #Baklava #ÇiğKöfte